Tečajevi koji se održavaju usmjereni su na edukaciju i proširenje znanja terapeuta koji rade sa djecom koja odstupaju u motoričkom razvoju u vidu cerebralne paralize.
Područja rada koja čine tim stručnjaka su:

  • Fizioterapeuti
  • Radni terapeuti
  • Govorni terapeuti
  • Terapeuti senzorne integracije
  • Liječnici

Edukacije će se odvijati u vidu radionica, tečajeva koji nude bazično znanje samog koncepta kroz 8-tjedni tečaj Bobath, napredne tečajeve kao što je Baby tečaj kao i niz drugih tema koji su nam primjenjivi u radu.
Osnovni Bobath tečaj planiramo održati 2015.u Zagrebu. Više informacija biti će objavljeno nakandno.
Tečajeve namjeravamo održavati na području grada Zagreba ali i u drugim gradovima diljem Hrvatske što će naravno ovisiti o interesu polaznika.

Primamo sve prijedloge i ideje kako bi vam mogli na najbolji način pružati adekvatne informacije.
Želimo držati zajedničke radionice za Bobath terapeute gdje će se rješavati neke dileme koje se javljaju u radu sa CP djecom.
Radionice će biti interaktivnog pristupa gdje će se svi Bobath terapeuti imati priliku uključiti se u rješenje određenog problema, davanje savjeta, raspravljati o svojim iskustvima.  U Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama održana je radionica “Analiza i razumijevanje senzomotornog razvoja djeteta” koja je sadržala aktivno sudjelovanje svih sudionika u razmjevanju svih aspekata koji su odgovorni za poticanje i razvoj motorike kod djeteta.
Više o radionici pročitajte ovdje.

Korištene metode mjerenja pogledajte na sljedećoj stranici klikom ovdje.